• NeoSky: Situs Resmi Slot Deposit Pulsa Tanpa Potongan 5000
  • Slot Pulsa 5000 MATUG Tanpa Potongan – Gacor dan Maxwin Mudah 2024
  • Slot Pulsa Tanpa Potongan - Gacor dan Mudah Menang
  • Най-големият финансов форум за 2009 г. се открива в Истанбул – Финансови новини

    Най-големият финансов форум за 2009 г. се открива в Истанбул

    Истанбул е домакин на едно от най-важните икономически събития – годишната среща на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка(СБ). След подготвителните заседания, които продължиха цяла седмица, днес двудневният световен форум на Босфора се открива официално.
    Премиерът Реджеп Ердоган ще открие в 9 ч. официално годишната среща, на която участват държавни и правителствени ръководители и представители от деловия свят и много неправителствени организации от общо 186 страни на света. Снощи те бяха посрещнати най-тържествено в двореца „Долмабахче сарай“ от страна на президента Абдуллах Гюл и в изпълнение на мехтерианския отряд, който предвождал и вдъхновявал османските орди преди битка.

    На обобщаващата до тук пресконференция снощи генералният директор на МВФ заяви, че глобалната икономика е започнала да се стабилизира, но при наличие на такъв голям процент от безработица е трудно да се каже, че кризата е преодоляна.

    „Фондът и СБ осигуриха достатъчно финансови източници, затова не искаме да загубим постигнатото до тук. Много е важно страните, които са в най-затруднено положение да успеят да задържат главите си над водата“- предупреди Доминик Строс-Кан.

    Годишната среща на Фонда и Световната банка започна при изключително засилени мерки за сигурност. Районът около централния квартал Харбийе, където се провежда форумът, е отцепен от дни насам, заради подготвителните срещи, а днес и утре мерките ще бъдат завишени до предел. Много улици и пътни артерии в Истанбул ще бъдат затворени за движение, което крие риск да парализира нормалния живот в 16-милионния мегаполис.

    Турция е първата страна в света, извън Съединените щати, в която МВФ провежда за втори пореден път годишната си среща, отново след 54 години. 22 000 души от силите на реда са мобилизирани да охраняват гостите, които наброяват близо 20 000, заедно с армията от журналисти, които отразяват събитието. Прави впечатление, че на всички входове освен охранителните камери са разположени и термични камери срещу опасността от свински грип.

    Финанси

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *