Най-евтиният автомобил в света премина краш тестове в Европа

Индийската Tata проведе редица краш-тестове на микро автомобила Nano в Европа.
Миниатюрният автомобил известен с най-ниската си цена в света, беше изпитан при челни и странични удари в британския център MIRA в Бирмингам. Тестовете са били направени при спазване на всички изисквания за сертифициране на автомобила за европейските пазари, пише изданието Autocar.
Тестът за челен удар е бил изпълнен при скорост на автомобила 56 км/час (за сравнение при теста правен от Euro NCAP скоростта е 64 км/час, а в Индия се прави подобен тест при 48 км/час).

Според представител на Tata, за да премине успешно този тест, на автомобила са монтирани допълнителни въздушни възглавници и е била подсилена структурата на купето в предната част и в областта на вратите. Тези подобрения са увеличили общото тегло на Nano с 18 кг.

Сега предстоят тестове и по системата на Euro NCAP, като хората от фирмата очакват да получат четири звездички от теста.

Всъщност версията на Nano, която ще се продава в Европа, ще има още повече екстри. Каросерията на европейската версия ще бъде по-дълга от тази продавана в Индия, а колата ще има по-широка следа и диодни дневни светлини. Колата ще бъде с бензинов двигател с обем 624 см3 и мощност 56 к.с. В Европа Тата Nano ще се продава за около 5 000 евро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *