Най-евтин е бензинът във Варна, най-скъп – в София

Драстични разлики в цените на горивата има в различите градове в България. Те варират от няколко стотинки до над 0.50 лв. за литър, установиха репортерите на в. „Сега“. Забележително е, че огромни разлики има между цените на едно и също гориво на бензиностанции от една и съща верига. София се очертава като много скъп град, а Варна – като рай на евтиния бензин и дизел.

Тенденцията е цените да растат с отдалечаването от морето. Лидер по най-ниски цени в цялата страна е Варна, показва класация на сайта fuelo.bg. На второ и трето място по евтиния са Габрово и Кърджали, а най-скъпо излиза пълненето на резервоара в София. Преди столицата се нареждат бензиностанциите в Ловеч и Добрич. В „златната среда“ по цени са Враца, Перник и Шумен.

Цените на най-масовия бензин варират от 1.56 до 1.91 лева за литър. При А98 разликите са още големи – цената му вчера се движеше между 1.70 до 2.23 лева за литър. Така например варненските бензиностанции, вкл. „Бенита“, „Газтрейд“, „Петрол“ и др., масово са продавали А98 около 1.70 лв., докато в Кърджали, Шабла, София и Хасково са зареждали на значително по-високи цени. Драстични разлики има и в продажните цени на дизела, които вчера варираха от 1.46 до 1.84 лв. за литър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *