НАП започва от утре кампания за събиране на налозите

Още днес, в първия ден на новата 2014 г., от Кърджали е подадена първата данъчна декларация за тази година за облагане на доходите, съобщиха от Националната агенция за приходите. По нея няма данък за внасяне, а НАП трябва да възстанови 46 лв.

Данъчната кампания започна днес в 11 ч. Онлайн-системата за подаване на декларации от физически лица е била активирана в първата минута след настъпването на Новата година.

Всеки гражданин, който я ползва за изпращане на подписани с електронен подпис подоходни формуляри, получава 5% отстъпка от данъка за довнасяне до края на април2014 г.

„Офлайн“-данъчната кампания започва в четвъртък в 9 ч. във всички офиси на НАП в страната. Фирмите декларират корпоративните печалби до края на март 2014 г., физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април, припомнят от агенцията.

Освен деклариране на доходи и на корпоративни печалби онлайн, приходната агенция предлага и услуга за плащане на всички видове задължения по Интернет, както и още близо 30 електронни услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *