НАП пуска онлайн „Данъци и осигуряване 2017“

 НАП организира семинар, свързан с промените в данъчното и осигурително законодателство, които ще влязат в сила от 1 януари 2017 г. Семинарът на НАП ще се излъчи на живо на 15 декември (четвъртък) от 10 до 16,30 ч. в канала на приходната агенция в YouTube.

Запис от семинара ще бъде публикуван след това в официалния канал на НАП в You Tube.

На семинара ще бъдат представени най-новите законодателни решения в областта на данъчното законодателство и практиката по прилагането му, особеностите на данък „уикенд“ и перспективите пред електронните услуги на НАП. Например вчера нациналната агенция започна проверки на 5000 фирми за данък „Уикенд“. Това, което иска НАП да направи, е не да направи ревизия, да обложи компанията с лихвите за пет години назад и да събира принудително тази сума, продавайки, ако щете, имуществото. Радикално променяме подхода – ако се открие невярна фактура, ако справката декларация по ДДС е сгрешена, вместо да възлагаме ревизия, препоръчваме на данъкоплатеца сам да коригира неточностите и да начисли дължимия данък сама“, коментира по БНР шефът на приходната агенция Росен Бъчваров. Според него при коректно прилагане на данък „уикенд“ за година ефектът за бюджета ще е минимум 100 млн. лева.

В събитието, излъчвано по интернет,  участие ще вземат Росен Иванов, директор на дирекция „Данъчно осигурителна методология“, водещи експерти по преки и косвени данъци и осигуряване и Росен Бъчваров, директор на дирекция „Комуникации и протокол“ в НАП.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *