НАП търси информация за влогове на българи в Швейцария и Лихтенщайн

© Снимка: Архив

 
Делегация на Националната агенция за приходите започва посещение в Германия. Ръководителите на данъчната ни служба ще търсят информация от своите германски колеги за влогове на българи в Швейцария и Лихтенщайн. 
През 2008 г Германия закупи диск с информация за сметки в лихтенщайнската  LGT Bank, а преди седмица нов диск с данни за влогове в швейцарска банка стана немско притежание. Приходите в бюджета в резултат от закупената преди 2 години информация до момента са близо 180 милиона евро.
Преди седмица Северен Рейн – Вестфалия закупи нов диск с информация за сметки в швейцарски банки. Предстои обработването на информацията, но до момента стотици са изпреварващите заявления на германци за укрити данъци. Очаква се в бюджета да постъпят отново сто и повече милиона евро.
Българската делегация, водена от директора на НАП Красимир Стефанов, ще поиска в Берлин информация за наличието български сметки в двата диска. Ако бъдат установени такива ще се сравняват сумите по сметките с декларираните в България средства и платените в страната данъци.
Авторитетното издание Файненшъл таймс – Германия информира за мисията на българските данъчни в Берлин. Източноевропейците искат да хвърлят поглед на закупената банкова информация, за да открият сред имената тези на някои и друг българин. Допълнителните приходи биха послужили добре, пише Файненшъл таймс – Германия и припомня, че България се стреми към влизане в еврозоната.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *