„Народът е решил, народът има право!“ – това е основен принцип на швейцарската демокрация.У нас:“Съединението прави силата“

 Да прилагаш готови доказани схеми е много по-умно и практично.Особено в страна със сходни географски и човешки ресурси.Дори при по-добри климатични и липсваши в Швейцария низинно-морски условия и характерни четири годишни времена! 
Какви са чертите на държавно-политическата система и неутралитета на Швейцария,как тази страна води успешна политика и  се радва на икономическа стабилност, съобразявайки се с решенията на народа.
„Народът е решил, народът има право!“ – основен принцип на швейцарската демокрация.В това се крие тайната на успеха: Швейцария е една от малкото страни днес, които могат да се похвалят с висок стандарт на живот, икономическа стабилност и сигурно, спокойно съществуване на гражданите.Банки, часовници и шоколади – Швейцария е една от най-добре устроените и развити страни в Европа от години. Това най-вероятно се дължи на добре провежданата политика на държавата, която не е вземала участие във военни конфликти от почти пет столетия, а и която от много години се радва на редки недоволства от страна на гражданите.
Развитието на страната, която отдавна се е превърнала в символ на демокрация и миролюбие, се основава на същите принципи, както и другите демократични държави – политически плурализъм, върховенство на закона, спазване на основните човешки права и свободи, разделение на властите и развито гражданско общество. В същото време то има един по-специфичен облик, който се дължи както на важната роля на референдумите и другите форми на пряката демокрация в държавното управление, така и на обявения преди близо пет века неутрален статут с произтичащото неучастие на страната във военни конфликти. Референдумите и неутралитетът са същностни черти на това, което може да бъде окачествено като „швейцарски модел“ на държавна и политическа система. Именно този модел е създал условия за постигнатия удивителен прогрес във всички области на обществено-политически живот!
Ние-развиваме туризъм,земеделие ,иновации и заливаме света с млечни продукти,зеленчуци и вина!И още нещо-красиви български женски лица!
   Автор-Петър Кехайов
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *