Насърчават онлайн търговията

Ще се предприемат мерки за насърчаване на онлайн търговията на фирмите. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева след заседанието на кабинета, на което беше приета стратегията за малките и средните предприятия, която ще действа до 2020 г.

По данни на данъчните през 2012 г. 136 000 дружества са подали декларация, че не извършват никаква дейност. Бобева обясни, че една от мерките ще бъде ускоряването на процедурите и гарантиране на закриването на бизнес в рамките на една година.

Предвижда се да се предоставят и финансови консултации на компании с големи борчове.

Междувременно стана ясно, че стимулирането на зеленчукопроизводството, животновъдството и трайните насаждения са сред приоритетите в земеделието за тази година. Това показва аграрният доклад за 2013 г., който беше приет от Министерския съвет.

Документът анализира състоянието на сектора през 2012 и 2013 г. и очертава основните приоритети за 2014 г.

Сред основните задачи на земеделското министерство ще бъде изготвянето на необходимата нормативна рамка и успешното стартиране на прилагането на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период 2014-2020 г.

Земеделското министерство е дало 110,4 млн. лв. държавни помощи за земеделските производители в страната през 2013 г., става ясно от доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *