Национализират и британската Bradford & Bingley

Изпадналата в затруднение банка Bradford & Bingley („Брадфорд енд Бингли”) ще бъде национализирана, като нейните добри активи ще бъдат прехвърлени на испанската банка Santander (“Сантандер”), а рисковите активи ще останат за държавата. Това съобщи британското министерство на финансите, цитирано от световните агенции и БГНЕС.

Банка Santander уточни в комюнике, че ще плати 612 милиона лири (около 773 милиона евро) за около 200 филиала на B&B. Испанската банка, която вече притежава британската банка Abbey (“Абей”) и е на път да придобие друга, Alliance & Leicester, поема отговорността за 20 милиарда лири, депозирани от клиенти на B&B, които са били поверени на Abbey.

Правителството ще запази частта с рискови активи на Bradford & Bingley, съобщи министерството на финансите – около 41 млрд. лири, предоставяни от банката под формата на заеми.

Според пресата тези заеми може да бъдат поверени на Northern Rock (“Нодърн Рок”), друга изпаднала в затруднение банка, която беше национализирана през февруари.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *