Наша емигрантка изчезва мистериозно в Италия

Асенка Стайкова Радлова, която от шест години живее в италиански град Милано, изчезва преди близо година. Близките й не знаят нищо за нея, казват, че е безследно изчезнала в Италия и нямат никаква вест от нея.
Ася, както я нарича семейството й, е било мълчаливо момиче. Не обичала да говори много за личния си живот. Тя е родена на 28 ноември 1982 година в София.
Всеки, който има някаква информация за младата жена, може да изпрати имейл на propaganda@darik.net, съобщава Дарик радио.
Лелята на Ася Станка Лапердекова разказва историята: „Тя вече 11-ти месец не се е обаждала. Работи в Италия от 2003 г. Обаждаше се абсолютно всеки ден на майка си. Ася беше добра ученичка, искаше да кандидатства право. След като завърши училище започна да работи като продавачка в София. Имаше проблеми с трудовите й договори, това я накара да замине, за тези две години нямаше един ден трудов стаж. Майка й и баща й не бяха съгласни, но тя замина с две нейни приятелки, но аз не знам техните адреси и телефони. Идваше си редовно – за Великден и Коледа“.
Ася се обаждала и на рождения ден на леля си – 19 юли, но миналата година не позвънила. „Когато я потърсихме телефонът й не отговаряше. Никога не е разполагала с много пари, но помагаше на родителите си“, казва още лелята.
Българските власти я успокоили, че най-вероятно племенницата й е жива, но засега от нея няма никаква следа. Въпреки това близките се страхуват, че Ася може да е убита или да е станала жертва на трафик на „бели робини“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *