Наши роми окрадоха метал от френските железници за 15 000 евро

Четирима български роми са били задържани от полицията във френския град Бордо за кражба на четири тона мед от склад на държавната железопътна компания SNCF.Това пише вестник „Сюдуест“, цитиран от БТА. Откраднатият метал бил на стойност 15 000 евро.

Обвиняемите отрекли пред съда в Бордо да са извършили кражба и твърдели, че са били наети от двама мароканци да превозят някакъв товар с камион. Разследването обаче показало, че ромите били следени от полицията близо два часа и за това време никой не се е свързал с тях.

Освен за кражбата двама от задържаните били подведени под отговорност и за използване на подправени шофьорски книжки. Двамата обвиняеми заявили, че „ги купили нормално“ в България.

От двамата притежатели на съмнителни шофьорски книжки единият е осъден условно на 8 месеца затвор, а другият – на половин година условно. Останалите двама са получили 4 месеца затвор условно.

В началото на септември Франция върна в родината им към 8000 румънски и български роми. Като причина за експулсирането им Франция посочи именно посегателствата срещу имуществото и измами, както и нарушаване на обществения ред от ромския етнос.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *