На автосалона в София много технически новости

Над 200 модела леки коли и много технологични новости, разработени през последните месеци, ще бъдат представени на Международния автомобилен салон София 2017, съобщиха организаторите му.

Това ще бъде и най-мащабното изложение в цялата 26-годишна история на автосалона, категорични са те. По данни на организаторите тази година изложителите ще са с 10 повече от предишния автосалон, който се проведе през октомври 2015 г. Затова Интер Експо център разширява с 1000 кв.м. площта на изложението, която вече ще бъде 10а500 кв. метра – точно два пъти повече в сравнение с експото от 2009 г.

Като важна част от официалния календар на Международната организация на производителите на автомобили OICA, който всяка година включва между 15 и 20 събития по цялото земно кълбо, Автомобилният салон София 2017 се откроява като важно технологично събитие за Балканите. Той се провежда непосредствено след изложението в Москва, което е насрочено за началото на септември, и веднага след най-мащабния автосалон в света – този във Франкфурт, на който ще бъдат представени и най-важните премиери за годината.

Именно от града на река Майн те ще потеглят на югоизток, за да бъдат представени на автосалона в София. Той ще отвори врати на 13 октомври и ще продължи точно 10 дни – до 22-ри включително. За първа година денят на откриването е планиран единствено за срещи между бизнес партньори и за работа с представители на медиите, информира  pik.bg.

Важността на софийския салон личи и от факта, че той е част от календара на OICA от 1999 г. и е със същия статут като най-големите автомобилни изложения в света – тези в Детройт, Женева, Париж и Франкфурт. Краят на автомобилните изложения традиционно се поставя през декември в италианския град Болоня.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *