На Острова блондинките са по-богати от брюнетките

Макар и по-богати, оказва се, че за блондинките заплащането не е чак от толкова голямо значение, колкото за брюнетките и червенокосите дами.

Въпреки че имат репутация на „вятърничави“, британските момичета със светъл цвят на косата печелят с около 600 паунда повече на година от брюнетките и червенокосите, показва допитване на водещата верига магазини за козметични продукти.
Блондинките печелят средно 23 150 паунда или 1408 паунда на месец спрямо 22 586 паунда за брюнетките и 22,327 паунда за червенокосите.
Много русокоси дами признали също, че нямат нищо против имиджа си на жени с малко мозък в главата.
Допитването сред 3000 работещи жени показва още, че макар да печелятпо-добре, повечето блондинки не смятат, че колегите им ги приемат на сериозно на работното им им място.
Брюнетките са на първо място по този показател, като 80% от тях считат, че са оценени от колегите си.

„Изследването показва, че
не можете да съдите за дадена книга по корицата й
и не трябва да правите предположения за хората единствено въз основа на външния им вид.
Традиционно стереотипът за блондинката е, че тя е малко глуповата, но това изследване показва, че те печелят повече. С течение на времето 600-те паунда в повече на година се натрупват, така че русите жени наистина се смеят последни.
Добрата новина е, че няма никаква разлика между естествените блондинки и изрусените дами. Затова може би жените, които искат увеличение на заплатата през новата година, трябва да помислят да променят цвета на косата си“, заяви представителят на компанията Саймън Коминс.
Изследването установило също така, че
жените с ярко червена коса е по-вероятно често да сменят работата си
в търсене на по-високо възнаграждение, по-добра работна позиция или по-благоприятни условия на труд.
За разлика от тях, брюнетките е по-вероятно да останат дълго време на едно работно място, стремейки се да направят успешна кариера в дадената компания.
Освен това заплащането е от по-голямо значение за брюнетките, отколкото за блондинките и червенокосите, като 50% от дамите с тъмни коси признават, че заплатата е най-важният фактор при избора им на работа.
Зарусите жениот най-голямо значение са добрите отношения с клиентите.
Тепо-често търсят признание от колегите си за усилията, които са положилина работното им място, за разлика от брюнетките и червенокосите, които не се нуждаят от оценката на другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *