На пловдивския панаир Русия ще демонстрира върхови постижения

Своите най-нови разработки и високотехнологични продукти ще покажат 29 руски организации и предприятия по време на Международния технически панаир. Официалната експозиция на Руската федерация ще бъде разположена в палата 11 на панаирния комплекс в Пловдив от 28 септември до 3 октомври.

Научно-изследователски институти, промишлени и иновационни компании ще демонстрират върхови открития в областта на медицината, информатиката, строителството, нано- и биотехнологиите, системите за безопасност и други области. Уникалната изложба е подготвена от Министерството на образованието и науката на Русия със съдействието на посолството и търговското представителство на страната в София.

Сред участниците в експозицията са Федералната агенция за наука и иновации, мощни компании като „Алфа мед”, произвеждаща уреди за компютърна диагностика на здравето, „Базистрой” (топлоизолиращи строителни материали), „Компомаш” (екологично чист транспорт), „Лазер експорт” (лазери за научни изследвания, за контролни и измервателни прибори), „Традиция” (информационни и управленски технологии, системи за комплексна безопасност), прокатен завод „Алюком” и други.

Заедно с експонатите, пристига многобройна делегация, включваща представители на фирми, организации, министерства и ведомства. Това е знак, че руският бизнес проявява сериозен интерес към България. Възможностите за съвместни проекти и инвестиции на наши и руски предприятия са акцент и в Деня на Руската федерация на Есенния панаир, който ще бъде на 1 октомври в зала „Хеброс” на Конгресния център. В програмата са включени презентации на Руската академия на науките, на министерството на образованието на Русия и на 7 водещи компании. Те ще представят нови технологии и продукти в обработката на стъкло, навигацията, софтуера, производството на гуми, стъклопакети, електродвигатели, генератори, апарати за компютърна диагностика.

Русия е една от 13-те държави, които са заявили официални участия в 65-ия Международен технически панаир. На него ще се представят изложители от 44 страни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *