На 15 дни да бъде намален срокът за възстановяване на ДДС, предлагат от ОДС

На 15 дни да бъде намален срокът за възстановяване на ДДС, предлагат от ОДС. Сега този срок е между 6 и 8 месеца, обявиха сините, които внесоха проекта за промените. Според лидера на СДС от 1997 г. насам заплахата за българската икономика не е била по-силна, информира БНР.
Мартин Димитров прогнозира, че през лятото у нас се очаква сериозен пик на безработицата и единственият начин да се спасят фирмите от фалити и да се запазят работните места според него е да се приемат в най-кратки срокове предлаганите мерки. „Ефектът за бизнеса ще бъде, че близо 500 млн. лева, близо половин милиард лева, няма да ги държи държавата и да ги оставя без ресурс, а ще се върнат обратно на фирмите“, посочи той.
Според председателя на финансовата комисия Румен Овчаров мярката би облагодетелства единствено сивата икономика. По неговите думи „Време е, включително и опозиционните политически сили, да разберат, че предизборната кампания не им дава право и аргументи да предлагат всичко, което им дойде наум“.
„Ще намаляваме цени, ще увеличаваме, ще намаляваме данъци, ще увеличаваме заплати… Никой не иска да разбере, че сме все пак в някаква криза“, заяви Овчаров.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *