Недвижим имот в Москва – най-доходоносна и най-рискова инвестиция

Според европейски анализатори на пазара на недвижими имоти Москва изпреварва Париж и Лондон по привлекателност на инвестициите, съобщава vesti.ru.
Апетитът към развиващите се пазари расте, според Джон Форбс, ръководител недвижими имоти в PricewaterhouseCoopers. Според него Русия и Турция са начело на икономическия ръст в Европа.
В рейтинга за привлекателност на инвестициите през 2008 г. Лондон се нарежда на 15-о място сред 27 града, а Париж е отпадна от първа на пета позиция, се казва в доклада на Urban Land Institute и PricewaterhouseCoopers. За пръв път в историята Лондон не попада в първата десятка на най-привлекателните градове в Европа за инвестиции и строителство според агенция Bloomberg.
През миналата година Москва е била на 18-о място, а сега е излязла на първо, защото, според анализаторите, дава най-добри възможности за инвестиции и строителство. В същото време анкетираните смятат, че руската столица е най-рисковия обект за инвестиции. Опасенията от корупция могат да ограничат чуждестранните инвестиции в Москва, смята изпълнителният директор на LaSalle Investment Management Адам Кески.
На второ място се нарежда Истанбул. Ускореният икономически ръст през последните 2 години – 5%, ще доведе и до увеличено търсене на бизнес имоти според аналитика на HSBC Holdings Левент Байар.
На трето и четвърто място се нареждат съответно Хамбург и Мюнхен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *