Нежеланието за риск се завърна

Технически анализ за 24.09.2010 09.54.AM
EURUSD
                                                    
Нежеланието за риск се завърна. Eвро/долар направи корекция надолу вчера след лошите данни за производствения и в сферата на услугите индекс PMI от Еврозоната и отчета за ирландския БВП, които подновиха притесненията за финансовото състояние на периферните страни от Еврозоната. Сигналите са неутрални в кратки срокове. Не сме видяли значителна низходяща корекция през силния възходящ моментум, но всяка корекция надолу е нормална и не виждам технически възможен обръщащ низходящ сценарий засега. На четиричасовата графика можем да видим, че цената се движи във второстепенен низходящ канал (който също може да се разглежда и като бича флаг формация), показвайки мечешка консолидация, но като цяло все още сме в силна бича фаза, но се нуждаем от пробив над низходящия канал за продължение на възходящия сценарий за тестване на 1.3500. Първата подкрепа е на 1.3250, която е 23.6% ниво на Фибоначи на движение от 1.2644-1.3438. Фундаменталното внимание днес е към бизнес климата Ifo от Германия и от САЩ – стоките с дълготрайна употреба и продажбите на нови жилища.

 
GBPUSD
Паунд/долар направи вчера още едно волатилно, но нерешително движение. Сигналите са неутрални засега, но като цяло все още намираме още в силна възходяща фаза. Направих приспособяване на второстепенния бичи канал (в червено). Цената се движи в рейндж между 1.5728-1.5500 и се нуждаем от пробив на някоя от страните, за да видим по-ясна посока. За предпочитане е възходящия сценарий и очаквам пробив над 1.5728 с тестване на 1.5800 преди целта 1.6000 в дългосрочна перспектива. Най-близката подкрепа е 1.5585 и долната граница на второстепенния възходящ канал. Пробив под тази зона може да стане сериозна заплаха за текущите бичи изгледи с тестване на 1.5500 и долната линия на основния възходящ канал (в бяло). Важи данни от икономическия календар днес са поръчките на стоки с дълготрайно ползване и продажбите на нови домове. Отношението нежелание/апетит за риск изглежда ще остане като основен двигател на пазара засега.
 
USDJPY
Долар/йена беше колеблива вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. Очакванията са неутрални в близка перспектива. Засега имаме противоречиви технически изгледи, където нарушаването на трендлинията на съпротива индикира възходящ обръщащ сценарий, но закръгления връх показва низходящ сценарий. Нуждаем се от ясен пробив над 84.82 за закриване на мечешкия сценарий от сформирания връх и продължение на опитите нагоре за тестване на 85.90. От друга стран, пробив под 84.00 може да ни даде бъдещо низходящо потвърждение с тестване на 82.87.
 
USDCHF
Долар/франк беше нерешителна вчера, като направи „дожи” на дневната графика, сигнализирайки за консолидация, което е нормално след силния импулс надолу. Краткосрочните сигнали са неутрални, но още се намираме в основния низходящ контекст. Непосредствена съпротива остава около 0.9931 и горната линия на низходящия канал. Пробив над този район може да отслаби низходящите изгледи и да активира изчакването ми за нов модел, но като цяло сме в основния мечешки сценарий с най-близка цел 0.9730.
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *