Немски работодатели търсят бг работници

На 26 и 27 февруари 2015 г. в гр. София Unique Personalservice, представител на германски работодатели, и Агенцията по заетостта ще проведат интервюта за свободни работни места по следните специалности:
• шофьори на камион за превози в Германия и Европа – 5 бр.
• електротехници за поддръжка на домове и индустриални сгради – 10 бр.
• шлосери – 10 бр.
• помощници в склад/помощници в производството – 10 бр.
• мотокаристи – 10 бр.

Кандидатите трябва да владеят разговорен немски език на добро ниво; да имат опит по длъжността, за която се явяват на интервю; да разполагат със сертификати за придобити квалификации по професията; документи за правоспособност за шофьор или мотокарист.

Заплащането на специалистите варира според професията и е от 8,50 до 10,61 евро бруто на час.

Документите за кандидатстване трябва да бъдат изпращани до EURES съветника Маргарита Алтънова по електронна поща на адрес: M.Altanova@az.government.bg.

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю в гр. София на 26 и 27 февруари 2015 г.

Повече информация за конкретните оферти можете да намерите в рубриката „Работни места” на сайта:http://www.eures.bg.

Агенцията по заетостта съвместно с МакДоналдс Юг – Германия, набира 600 сътрудници за работа в ресторантите на веригата в различни части на Германия – Мюнхен, Берлин, Хамбург, Франкфурт.

Кандидатите трябва да имат добри познания по немски език. Образованието в сферата на гастрономията е предимство, но не е задължително условие, притежаването на шофьорска книжка също е предимство.

Офертата включва заетост за 6-12 месеца с изпитателен срок от 3 месеца и възможност за продължаване на договора; настаняване в общежитие, осигурявано от работодателя срещу заплащане от кандидата; храна един път дневно по време на работа и работно облекло, осигурени от работодателя. Работата е на смени в различни сфери – кухня, каса, лоби, склад, почистване, 39 часа седмично.

Заплащането е 8.51 евро на час. Допълнително се заплаща за работа през почивните дни и нощните смени.

През тази година се търсят и сътрудници в ресторантския мениджмънт, но от тях се изисква отлично владеене на немски език.

Кандидатите следва да изпратят по електронна поща следните документи:
автобиография в EUROPASS формат (задължително), мотивационно писмо, документи за образование по специалността, препоръка (при наличие) – всички преведени на немски език.

Документите се изпращат на следните е-мейл адреси:
За интервю в София: B.Tashenov@az.government.bg.
За интервю във Варна: A.Ninova@az.government.bg

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервюта в началото на месец март. Те ще се проведат на немски език от представители на работодателя.

Повече информация кандидатите могат да получат тук:
Сътрудник в ресторант
Сътрудник в ресторантския мениджмънт

Във връзка с повишения интерес от страна на български фирми, МТСП информира, че Федералното правителство на Германия отмени временно контрола по спазване на Закона за минималната работна заплата за транзитните превози.До окончателното изясняване на въпросите, свързани с прилагането на Закона, в случаите само на транзитни превози, се прилагат следните временни разпоредби:

•Осъществяването на контрол от държавните институции за спазване на Закона за минималната работа заплата по отношение на транзитните превози се отменя;

•В това отношение наказателни процедури за неспазване на Закона за минималната работа заплата няма да има;

•Ако вече такива са започнати, то те ще бъдат прекратени;

•Не е необходимо да бъдат представяни и/или изготвяни уведомления и/или план-график за транзитните превози, както и на записи на основание Закона за минималната работна заплата.

Тези разпоредби не важат за т. нар. каботажни транспортни операции (фирма със седалище извън Германия, извършваща транспортни услуги с начална или крайна точка Германия), както и за международни превози, при които се извършват товаро-разтоварителни дейности на територията на Германия.

На 21 януари тази година Европейската комисия започна т. нар. пилотна процедура по изясняване на спорните правни въпроси в Закона за минималната работна заплата, приет в Германия. Очаква се производството да приключи до средата на тази година. При новости ще бъде предоставяна актуална информация на сайта на МТСП.

Повече за приетия от Федералното правителство на Германия Закон за минималната работна заплата:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=3833&catid=1
Снимка: ЕП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *