Неравенството между хората в България нараства много бързо

Предстоящото председателство на България на Европейския съюз е големият шанс на България. Това каза икономическият експерт Евгени Кънев в студиото на „България он ер”. Според неог,  страната ни вече трябва да направи необходимите реформи, които се затлачват от дълго време.

Той призна, че е леко скептичен как правителството ще съумее да управлява предсетателстово на ЕС, но смята, че можем да направим много за България. „Без инвестиции няма как да има повишение на доходите”, смята икономистът.

Евгени Кънев коментира още, че има два типа очаквания – за по-добра работа и условия за реализация, и повишение на пенсиите и заплатите. Според него обществото може да критикува правителствата, че не създават добри условия.

Икономистът е на мнение, че от ГЕРБ са се опитали да озаптят харчовите амбиции на патриотите в подписаното коалиционно споразумение, но няма нищо конкретно като цели и политики. „Имаме само едни голи декларации“, категоричен бе той.

„Изключително бързо нараства неравенството и има много неща, които в София могат да си ги позволят, а в провинцията не могат, информира pik.b. Голяма част от хората продължават да се задоволяват с минимални доходи и това им пречи да видят перспектива за себе си“, обясни Евгени Кънев.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *