Неразбраният президент. Най-добрите бисери на Джордж Буш

Настоящият американския държавен глава ще бъде запомнен не само със финансовата криза, в която оставя страната си, но и с репликите си

Бушизъм. С тази дума се означават всички култови реплики, които настоящият американски президент Джордж Буш ще бъде запомнен. А те не са никак малко. Ето и някои от тях, специално подбрани от BBC дни преди Буш да сдаде поста на Барак Обама на 20 януари.
ЗА СЕБЕ СИ
Не са ме разбрали добре.Бентънвил, Арканзас, 6 ноември 2000 г.
Има една стара поговорка в Тенеси – знам, че е някъде от Тексас, значи трябва да е от Тенеси, която гласи излъжи ме веднъж – срам за теб, излъжи ме – не може да ме излъжеш втори път. Нешвил, Тенеси, 17 септември 2002 г.
Няма съмнение, че в момента, в който бях избран, буреносните облаци на хоризонта вече бяха директно почти над главата ми. Вашингтон, 11 май 2001 г.
Искам да благодаря на приятеля ми, сенатор Бил Фърст, който е с нас днес. Искам да знаете, че той се ожени за тексаско момиче. Карин също е с нас. Момиче от западен Тексас, също като мен. Нешвил, Тенеси, 27 май 2004 г.
МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ
В продължение на век и половина САЩ и Япония са формирали един от най-силните и издръжливи съюзи в съвремието ни. Токио, 18 февруари 2002 г.
Войната срещу тероризма включва и Саддам Хюсеин заради природата на Саддам Хюсеин, историята на Саддам Хюсеин и желанието му да се самоизмъчва. Гран Раепидс, Мичиган, 29 януари 2003 г.
Смятам, че войната е опасно място. Вашингтон, 7 май 2003 г.
Посланикът и генералът ми обясняваха за огромното количество иракчани, които искат да живеят в свободен и мирен свят. Ние ще ги намерим и ще ги изправим пред правосъдието. Вашингтон, 27 октомври 2003 г.
Знаете ли, един от най-трудните аспекти на работата ми е да свържа Ирак с войната срещу тероризма. CBS News, Вашингтон, 6 септември 2006 г.
ОБРАЗОВАНИЕ
Рядко чувам този въпрос: Учат ли децата ни?Флоренция, Южна Каролина, 11 януари 2000 г.
Четенето е основата на всяко обучение.Рестън, Виржиния, 2000 г.
Като губернатор на Тексас, създадох високи стандарти за обществените училища и покрих всеки един от тях. CNN, 30 август, 2000 г.
Научете дете да чете и той или тя ще могат да издържат изпит по грамотност.Таунсенд, Тенеси, 21 февруари 2001 г.
ИКОНОМИКА
Разбирам ръста на малкия бизнес. И аз бях такъв. New York Daily News, 19 февруари, 2000 г
Със сигурност това е бюджет. Има много цифри в него. Reuters, 5 май, 2000 г.
Оставам сигурен в Линда. Тя ще стане добър Министър на труда. От мненията за нея в пресата разбирам, че притежава перфектна квалификация. Остин, Тексас, 8 януари 2001 г.
Първо, нека да поясня, не всички бедни хора са убийци. Само защото не си богат не означава, че имаш желание да убиваш. Вашингтон, 19 май 2003 г.
Wall Street се опияни и сега има махмурлук. Въпросът е колко време ще й трябва, за да изтрезнее, за да не се използват тези нейни измислени финансови инструменти.KTRK, 22 юли 2008 г.
ТЕХНОЛОГИИ
Ще намалеят ли магистралите в интернет?Конкорд, Ню Хемпшир, 29 януари 2000 г.
Информацията се движи. Нали знаете – вечерните новини са едно нещо, разбира се, но информацията се движи и през блогосверата и през интернетите. Вашингтон, 2 май, 2007 г.
ПРОСТО ЕЙ ТАКА
Знам, че човекът и рибите могат да съществуват в мир помежду си. Седжиноу, Мичиган, 29 септември 2000 г.
В семейството нашата нация намира надежда, там, където крилата получават мечти. ЛаКрос, Уисконсин, 18 октомври 2000 г.
Тези, които влизат в страната незаконно, нарушават закона. Тускон, Аризона, 28 ноември 2005 г.
Това е Джордж Вашингтон, първият президент, разбира се. Интересното за него е, че прочетох три – три или четири книги за него миналата година. Не е ли това интересно?Пред репортера Кай Дикман, Вашингтон, 5 май 2006 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *