Нервност сред италианския хайлайф

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: ВИП-ове укриват милиарди?

Задигнатият в Женева списък на клиенти на банката HSBC разкрива доста пикантни подробности. В списъка, който вече е в ръцете на италианските власти, фигурират имената на няколко много известни и много богати личности.

До списъка се добрапрограмистът от френско-италиански произход Ерве Фалкиани. Той предаде дискетата на френските власти, които пък от своя страна направиха данните достояние на италианските си колеги. Оттогава на бял свят излизат първите имена.

Прегрешение без последствия
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Бижутерът Джани Булгари е един от клиентите на HSBC
Бивши или актуални клиенти на банката HSBC са редица прочути имена от италианския хайлайф. Измежду звездните клиенти на женевската банкае напримербившата шоуменка и фотомодел Елизабета Грегорачи, която от 2008 година е омъжена за предприемача и бивш мениджър във Формула1 Флавио Бриаторе.Клиенти на въпросната банка са също дизайнерътВалентино, актрисата Стефания Сандрели и бижутерът Джани Булгари. Укритите сумиса от порядъка на седем милиарда долара!
Всички лица в списъка на Фалкиани са заподозрени за укриване на данъци. Данъчните власти обаче трябва да проучат всеки отделен случай и да докажат, че при сумите в швейцарските банкови сметки действително се касае за черни пари. А в случай че се стигне до евенутално разобличаване на укриватели на данъци,все още е налице възможността грешниците да бъдат оправданивъз основана една от трите данъчни амнистии през последните десет години.
Да му мислятнаследниците
Актрисата Стефания Сандрели например вече съобщи, че била легализирала пред италианските данъчни власти своята банкова сметка в Швейцария. Джани Булгари пък бил преустановил връзките си с банката HSBC още през 2007 година.
По-сложенсе очертава случаят с филмовия режисьор Сержио Леоне, чието име също фигурира в списъка на Фалкиани. Гросмайсторът на макаронените уестърни не е вече между живите, така че с фискалните служби ще трябва да се разправят неговите наследници.

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *