Не повече от 100 служители в аграрното министерство с 13-та заплата

13-та заплата ще получат само тези отдели в Министерството на земеделието и храните, които са свързани с отварянето на европейските програми и проблемите около Разплащателната агенция и програма САПАРД, заяви министърът на земеделието Валери Цветанов. По думите му предвидените бонуси ще се равняват на една работна заплата.

Валери Цветанов уточни, че за останалите служители няма да има средства за 13-та заплата, въпреки направените оптимизации във ведомството. Министерството на земеделието и храните е на първо място по обем съкращения – общо 14,87 процента. Пари за допълнителни бонуси обаче не са спестени, обясни министърът на земеделието. Служителите, които ще получат 13-та заплата, ще бъдат не повече от 100 души.

Във връзка с назначаването на нов директор на ДФ „Земеделие” министър Цветанов обясни, че има резервен вариант. Очаква се да се появят и други кандидатури, ако премиерът не одобри тази на Искра Михайлова, обявена още преди седмици от земеделския министър.

По повод очакваните протести на млекопроизводители министър Цветанов обясни, че изплащането на 60 млн. лв. помощи за тях се очаква да започне около 20 декември, едва когато се получи разрешение от техническата комисия на Евросъюза.

lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *