Нинова атакува Дянков в парламента за ”БТ”

Дянков цитира писмо от фирмата – консултант в което се казва, че те остават ангажирани в ролята си на консултант на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и очакват да продължават да работят за осигуряване на успешен резултат от сделката.
Депутатът от „Коалиция за България“ Корнелия Нинова обвини вицепремиера Дянков, че изнася невярна информация и че държавата ще е на загуба от приватизацията на цигарения холдинг при условията, посочени в сделката.
Никога „Булгартабак“ не е имал основен предмет на дейност – изкупуване на тютюн, изтъкна Нинова, която заедно с Петър Димитров зададе въпрос на финансовия министър Симеон Дянков, свързан със становище на консултанта по сделката за приватизация на Булгартабак Холдинг при парламентарното си питане към Дянков. По думите й няма залегнало изискване в договора за приватизация за продължаване на производството на български марки цигари, което е основният предмет на дейност.
Няма как да привлечете стратегически инвеститор, като знаете, че предварително сте заложили условия, на които нито един инвеститор не отговаря, заяви Нинова. Ще загуби дружеството, ще загубим производството, посочи Нинова и заяви, че ще се постигне затварене на българските цигари и производство на ишлеме на чужди марки.
„Сити груп“ не са съгласни с договора за приватизация и всеки един от параметрите на сделката се отхвърля. Няма да се постигнат целите – осигуряване на приходи в държавния бюджет. Министър Трайков заяви, че ще продаде „Булгартабак“ за 134 милиона при положение, че в сметките на „Булгартабак“ има 132 милиона лева, а 195 милиона лева са дълготрайните активи на дружество, посочи още Нинова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *