Ниските темеператури увеличиха потреблението на електроенергия

ЧЕЗ Разпределение България отчете увеличение на средните товари по мрежата през почивния ден 6 януари с близо 20% в сравнение със същия ден през 2018 г., когато празникът отново е бил в почивен ден.Ниските темеператури увеличиха потреблението на електроенергия.

Резултат с изображение за чез

Данните на енергийното дружество показват, че през миналата година средните товари по мрежата в Западна България са били 1525 мегавата, докато през вчерашния ден средните стойности показват 1818 мегавата.

С 27% е увеличението на товарите вчера в сравнение с почивния 1 януари тази година. Тогава средните стойности са били 1438 мегавата. В първия ден на новата година консумацията ни на електроенергия е довела до 5% по-високи товари в сравнение с първия ден на изминалата 2018 г., когато средните стойности показваха 1370 мегавата, информира infostock.bg.

За първите шест дни на новата година увеличението на товарите е с 9,30% в сравнение със същия период на 2018 г. Денят рекордьор с най-високи товари от началото на годината е 4 януари, което се обяснява и с падането на температурите, като данните в този ден показват 1840 мегавата.Ниските темеператури увеличиха потреблението на електроенергия.

„Сериозното увеличение на товарите при спад на температурите показва, че много домакинства разчитат на отопление с ток. Добре е те да предвидят, че студеното време и повишената консумация на отоплителни уреди пряко ще се отрази на потребената от тях през месеца електроенергия“, каза Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *