Ниски лихви в САЩ – за толкова време, колкото е нужно

Федералният резерв не вярва, че „удълженият период” от време, в който беше определено, че ще се задържат ниските лихви в страната, може да се конкретизира като шест месеца например или като какъвто и да е друг времеви отрязък. Това става ясно от разпространената стенограма от последната среща на ръководителите на американската централна банка.
Според Фед задържането на лихвите на сегашните рекордно ниски нива е в пряка зависимост не от даден календарен период, а от развитието на икономиката.
Според анализатори „удълженият период”, за който централната банка беше споменала, може да се „преведе” като „шест месеца”, съобщава MarketWatch.
От публикувания във вторник документ е видно, че някои членове на паричния комитет към Фед отправят предупреждения за рисковете, които крие преждевременното повишаване на лихвите.
По време на срещата през март, когато представители на централната заявиха, че икономиката се стабилизира, е имало дискусии за формулиране и комуникиране на стратегия за прекратяване на мерките за подкрепа, но до решение не се е стигнало, може да се заключи още от стенограмата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *