Нито една версия не е изключена за причините за катастрофата на самолета „Ербъс“ А330

Бразилските власти потвърдиха, че пътническият самолет, който изчезна в понеделник, заедно с 228 души на борда, при полет от Рио де Жанейро за Париж, е паднал в Атлантическия океан на 650 км източно от Бразилския бряг.

Нито една версия не е изключена за причините за катастрофата на самолета „Ербъс“ А330. Останки от самолета бяха открити на около 1000 км от бразилския бряг.

Франция съобщи официално новината за намерените от бразилската авиация останки от самолет в Атлантическия океан. Издирванията продължават в усилен ритъм, увери френският премиер Франсоа Фийон, който уточни, че отломките са намерени на две различни места. Полагат се усилия да се локализират черните кутии, които единствено могат да дадат информация за причините за трагедията.

Френското правителство обеща да осигури за близките на загиналите пътници полет до зоната на произшествието. “Правителството действа в пълна прозрачност” – увери министърът на транспорта Жан-Луи Борлоо.

Следобед депутатите от Националното събрание на Франция почетоха с минута мълчание жертвите на катастрофата на „Ербъс“ А330. “Мислим за техните близки, приятели и всичките 32 страни, които понесоха загуби” – заяви председателят на Националното събрание Бернар Акойе.

С траурни ленти и минута мълчание ще почете загиналите и Националният футболен отбор на Франция в предстоящия довечера мач с Нигерия. Утре ще се състои паметна меса в катедралата “Нотр Дам” и молитва за жертвите в Голямата джамия във френската столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *