Новата версия на Facebook е насочена към бизнеса и вече се тества

Facebook at Work, версията на прочутата социална мрежа, насочена към професионалисти в бизнеса, се очаква да стартира през следващите месеци, след като премина години на тестове, твърдят представители на мениджмънта на компанията, цитирани от Ройтерс.

Новата услуга, насочена към сътрудничеството на работното място, е почти идентична с добре познатата ни платформа, тъй като разполага със списък с новини, „харесвания“ и чат услуга.

„Бих казал, че 95% от това, което разработихме за Facebook, е включено във Facebook at Work”, твърди Жулиен Кодорниу, директор глобални партньорства в компанията.

Въпреки това потребителите на Facebook at Work ще имат специални профили, които са различни от тези, които вече имат в социалната мрежа. Освен това компанията разработва ексклузивни продукти за Facebook at Work, в това число инструменти, свързани със сигурността, допълва той.

Фирмата започна тестове на бета версията през януари, оставяйки услугата безплатна, но достъпът до нея беше само с покани.

Facebook at Work ще бъде отворена за всички компании, щом стартира официално, а компанията планира да таксува „по няколко долара месечно на потребител“ за премиум услуги като анализи и поддръжка,обявиговорителят на компанията.

Пазарът на професионални услуги от този род, на който вече оперират LinkedIn и Monster Wolrdwide, е достигнал 6 млрд. долара годишно, обяви през август компанията за проучвания IDC.

Над 300 компании, в това число Heineken, Royal Bank of Scotland и производителят на бижута Stella and Dot, използват Facebook at Work. Най-новата фирма, която се присъедини към този списък, е Club Mediterranee.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *