Нова индустриална зона ще бъде изградена в района на Благоевград

Нова индустриална зона ще бъде изградена в района на Благоевград, в близост до автомагистрала „Струма“. Меморандумът за сътрудничество беше подписан днес с Националната компания „Индустриални зони“.Нова индустриална зона ще бъде изградена в района на Благоевград.

Резултат с изображение за благоевград

Индустриалната зона е на терен от 115 декара, като в подготвителния период са изградени захранваща подстанция, пречиствателни съоръжения и пътен възел от магистралата до зоната. Нова индустриална зона ще бъде изградена в района на Благоевград.

Подписването на меморандума с община Благоевградотключва процеса на привличане на инвеститори, заяви изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес:

„Целта ни е да се съсредоточим в търсене на производства и логистики, но такива, които са с висока добавена стойност и висока технологичност“, информира bnr.bg.

В договорите с потенциалните инвеститори са предвидени клаузи, които гарантират устойчивост на бизнеса в индустриалната зона:

„Ако в рамките на три години те не построят обекта си, ние си връщаме терена обратно. Забранява се имотите да бъдат ипотекирани и три години след изграждането – те де осъществяват дейността си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *