Новини от Комисията за финасов надзор

1. Издава одобрение на „ЕЛАРГ фонд за земеделска земя” АДСИЦ, гр. София за смяна на две обслужващи дружества – „ЕЛАРГ агро” ЕООД относно дейността, свързана с комасация на земеделски земи и управление на комасираните недвижими имоти и „ЕЛАРГ уинд” ЕООД, чиято дейност е свързана с извършване на проучвания и анализи относно идентифициране на недвижими имоти, подходящи за развитие на ветроенергийни паркове и управлението на тези недвижими имоти.
2. Одобрява промени в устава на „Прайм Пропърти БГ” АДСИЦ, гласувани на редовното общо събрание на акционерите на дружеството, проведено през месец юни 2009 г. Промените в устава целят отразяване на последните изменения на Закона за публичното предлагане на ценни книжа.
3. Издава допълнителен лиценз на ЗД „Бул Инс” АД за предлагане на застраховка „Плавателни съдове – всяка щета или загуба, нанесена на морски плавателни съдове” и „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове”.
КФН ще проведе изпит за признаване на правоспособност на отговорен актюер на 13 и 27 февруари и на 13 и 27 март 2010 г.
На свое заседание от 3 ноември 2009 г. КФН взе решение за провеждане на изпит за признаване на правоспособност на отговорен актюер и определи датите за провеждането му – на 13 и 27 февруари и на 13 и 27 март 2010 г. Изпитът ще включва един базов и три специализирани модула както следва:
а) базов модул – на 13 февруари 2010 г.
б) първи специализиран модул „Животозастраховане и здравно осигуряване” – на 27 февруари 2010 г.
в) втори специализиран модул „Рискови модели и общо застраховане” – на 13 март 2010 г.
г) трети специализиран модул „Пенсионно осигуряване” на 27 март 2010 г.
Редът за провеждане на изпита за признаване на правоспособност на отговорен актюер както и конспектите за трите модула са публикувани на страницата на комисията в раздел „Изпити за правоспособност” – „Изпити за актюер”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *