Новите клиенти на COBOS ще попълват променена декларация

Новите клиенти на COBOS ще трябва да попълват и нова декларация, когато сключват договор за ползване на системата за електронно подаване на поръчки чрез интернет на Българска фондова борса – София АД (БФБ-София). Промяната в декларацията е направена от самата борса, като тя е по чл. 4 ал. 8 от правилата за регистрация и работа със системата COBOS.
Чрез нея клиентът декларира, че за целите на надзора, упражняван от БФБ – София, предоставя доброволно и овластява БФБ-София да изисква от Националния осигурителен институт (НОИ) наличните в информационната система на НОИ данни за настоящото и предходните работни места и заеманата от длъжност на клиента на COBOS. В декларацията се казва също, че БФБ – София няма право да изисква от НОИ други данни.
Клиентите, които вече са предоставили декларацията по стария образец с цел издаване на нов сертификат, няма да се налага да предоставят декларация по новия образец.

Ако пък сертификатът на даден клиент изтича, той трябва да представи тази декларация в инвестиционния посредник поне 24 часа преди изтичане на валидността на вашият сертификат.
Източник: Infostock.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *