Новият здравен министър ще е финансистът Кирил Ананиев

Финансистът Кирил Ананиев ще бъде предложен за здравен министър, съобщиха за bTV неофициално източници от правителството.

По-рано днес политическият съвет на управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединените патриоти, обсъди номинацията за министър на здравеопазването. Името му обаче не бе съобщено. Издадоха само, че не е лекар, а икономист.

Кирил Ананиев е зам.-министър на финансите в повечето правителства още от времето на кабинета „Костов“ и изготвя държавните бюджети. Беше и министър на финансите в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Роден е 1955 г., а в Министерството на финансите работи от 1980 г. , където е преминал през всички експертни длъжности.

Проблемите в сферата на здравеопазването не са му чужди, защото от години е в управата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В Момента е начело на Надзорния съвет на НЗОК.

До номинацията на нов здравен министър се стигна, след като проф. Николай Петров подаде оставка и тя беше приета от премиера Бойко Борисов. До нея се стигна след разследване на bTV за конфликт на интереси по времето, в което проф. Петров е бил директор на Военномедицинска академия, информира infostock.bg.

Официално премиерът ще внесе номинацията в парламента след гласуването на Бюджет 2018, съобщи правителствената пресслужба. Очаква се това да стане на 10 ноември.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *