Новият музей на Акропола е една от най-привлекателните забележителности на Гърция

Своеобразен рекорд постигна новият археологическият музей в Атина. Само за три месеца от откриването му обновената колекция с експонати, които датират от векове преди новата ера, е разгледана от над половин милион посетители.

Новият археологически музей на Акропола в Атина се превърна само за три месеца в една от най-привлекателните забележителности на Гърция. Министерството на куртурата съобщи, че от откриването на музея на 20 юни до 20 септември 600 хиляди гърци и чужденци са разгледали колекцията от над 4 хиляди експоната от Акропола.

Директорът на музея Димитрис Пандермалис уточни, че през летния сезон дневно е имало по 14 хиляди посетители. Световните медии отразиха откриването на музея, което го популяризира, а гръцкото министерство на културата запази цената от 1 евро на входния билет.

Груповите посещения стават след предварителна резервация. За учениците от Гърция и чужбина има специална програма за запознаване с експонатите, което превръща посещението в „урок по древна култура”.

Всички са впечатлени от модерната сграда, разположена непосредствено до Партенона в Атина – един от най-посещаваните археологически паметници в света.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *