Новият председател на КФН ще създаде дирекция за икономически анализи

Новият председател на Комисията за финансов надзор ще създаде дирекция за икономически анализи. Това съобщи пред Дарик новоизбраният шеф на регулаторния орган Петър Чобанов, който досега беше директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. Днес парламентът одобри нов ръководен състав на комисията.
Какви са очакванията на Чобанов за новия пост:
Отговорностите са много големи точно в такъв период, в който трябва да се мисли постепенно как се излиза от глобалната финансова криза. Предстои много интензивна работа както на национално, така и на наднационално ниво по линия на решенията, които съвета на финансовите министри ЕКОФИН трябва да взима, и по линия на скоро публикувания доклад, и с нещата, които се предлагат като промени в световната финансова архитектура в частта й, касаеща финансовите регулации.
Освен кандидатурата на Петър Чобанов за ръководител на финансовия надзор, парламентът одобри и заместник-председателите на комисията. Народното събрание избра Ралица Агайн за ръководител на управление „Надзор на инвестиционната дейност”, Емил Атанасов, ръководещ управление „Застрахователен надзор” и проф. Нено Павлов, ръководещ управление „Осигурителен надзор”.
Депутатите избраха още Кирил Желев, Мариана Костадинова и Недим Генджев за членове на комисията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *