Нов застраховател от ЕС e поискал да работи у нас

През април едно застрахователно дружество от държава членка е нотифицирало Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършва застрахователна дейност на територията на България, съобщават от регулатора.

Към 30 април 2017 г. застрахователите от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на Република България, са 571.

През месец април 16 нови застрахователни посредници от държави членки са нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност в България и към 30 април 2017 г. застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на Република България, са 2256.

От регулатора съобщават още, през април едно застрахователно дружество със седалище на територията на Република България е заявило намерение да извършва застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 30 април 2017 г. общият брой на застрахователните дружества със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 15.

От КФН уточняват също, че през април няма нови застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, заявили намерение да извършват дейност на територията на други държави членки на ЕС, а 1 е преустановило извършването на дейност, информира infostock.bg. Към 30 април 2017 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 46.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *