Нов срив на биткойна с близо 50%

Цената на най-популярната криптовалута – биткойн, се срина с нови близо 50% на базираната в Токио платформа Mt Gox, след като инвеститорите останаха разочаровани от липсата на конкретни детайли относно напредъка, постигнат по възобновяване на тегленията.

BTC/USD спадна до сесиен минимум от 134,10 долара за брой, за да ограничи впоследствие загубата си до 46,30 на сто до равнище от 141,70 долара.

В публикувано по-рано на интернет страницата си изявление биткойн борсата Mt Gox съобщи: „В допълнение към техническите въпроси през тази седмица имахме някои проблеми със сигурността и в резултат на това трябваше да преместим Mt Gox в предишната ни офис сграда в Шибуя“.

„Този ход, в съчетание с някои други предизвикателства пред сигурността и техническата част, издърпаха назад нашия прогрес“, допълниха от компанията в изявлението.

Някога Mt Gox бе най-големият портал за обмен на биткойни в света. Платформата бе принудена да спре всички тегления на 7-и февруари поради технически проблем, който доведе до силен спад на цената на актива.

По-рано през седмицата от компанията заявиха, че клиентите ѝ ще могат да изтеглят средствата си „скоро“. Въпреки това ангажимент с конкретни срокове не бе поет.

На други места цената на актива запазва относителна стабилност. Словенската платформа BitStamp предлага един брой от дигиталното парично средство за 595 долара, докато при базираната в България BTC-е равнището е около 578 долара.

Към момента BitStamp е най-голямата борса за обмен на биткойни в света, докато BTC-е заема третата позиция в класацията.

Цената на виртуалната валута достигна своя връх на 29 ноември, когато бе постигнато равнище от 1 241,10 долара. В началото на октомври пък стойността бе едва 100 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *