НОИ е изплатил над 4 млн. лв. за трудови злополуки

Сумата от 4 367,1 млн. лева са изплатените от Националния осигурителен институт средства за трудови злополуки за първите шест месеца на 2019г., заявиха за „Монитор“ от института.НОИ е изплатил над 4 млн. лв. за трудови злополуки.

Свързано изображение

Такъв тип обезщетение през този период от време са получили 2387 души. От януари до юни 2018 година пък парите, изплатени от НОИ за обезщетения вследствие на трудова злополука, са били 4 336,7 млн. лева, или с 30 хиляди лева по-малко спрямо тази година, а обезщетение са получили 2685 души. От статистиката става ясно, че пострадалите от януари до юни 2018 г. са с 298 души повече спрямо същия период на 2019-а.НОИ е изплатил над 4 млн. лв. за трудови злополуки.

Общо 33-ма са загиналите вследствие на трудова злополука, показват още данните на НОИ за първото шестмесечие на тази година. Според тях една трета от загубилите живота си са били в столицата. Загиналите на работното място в София са 7, а 3-ма са починалите в София-област. Няма хора останали инвалиди вследствие на злополуки на работното място през този период, информира в.Монитор..

Общо 62 442 пък са дните, в които пострадалите са били във временна нетрудоспособност. Тя зависи от тежестта на трудовата злополука, което определя и колко време и какъв размер на помощ получава пострадалият, разясниха от осигурителния институт.

От началото на годината до юли в страната са станали 1300 трудови злополуки, като 528 от тях са с жени, а 772 са инцидентите с мъже. Точно 1052 от злополуките са станали на работното място, а 248 на път за работа уточниха от Националния осигурителен институт.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *