НС ще обсъжда на първо четене Закона за отбраната и въоръжените сили

Народното събрание ще продължи обсъждането на пъво четене на закона за отбраната и въоръжените сили. Основната промяна е свързана с въвеждането на интегриран модел на министерството на отбраната и нови социални придобивки за военнослужещите.

Така нареченият интегриран модел предвижда Генералният щаб на армията да стане част от администрацията на министерството на отбраната. В закова се предвижда числеността на българската армия да се определя от народното събрание. Правата на военнослужещите ще бъдат защитавани от специален омбудсман. Общественият защитник на военните ще бъде назначаван от премиера по предложение на министъра на отбраната.
Да отпадне регистрацията по ДДС на търговците на тютюневи изделия, с годишен оборот под 50 хиляди лева. Изискването беше въведено миналата година . Това предлагат промените в данъчно-процесуалния кодекс, който ще обсъдят още депутатите. Според тях дребните търговци вече ще могат да продават цигари. Тези от тях ,които вече са се регистрирали по ДДС, ще им бъде дадена възможност за дерегистрация по съкратена процедура.

БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *