„Ню Йорк Таймс“ започва да създава статии с виртуална реалност

Американският вестник The New York Times обяви, че започва да създава статии и съдържание с виртуална реалност. Материалите ще са достъпни чрез мобилното приложение NYT VR, което ще се предлага на абонатите на изданието.

В него ще има статии и от сп. Times. Материалите ще могат да се гледат на мобилен телефон, като за максимален ефект се препоръчват очила или аксесоари за виртуална реалност. Изданието има партньорство с Google и ще изпрати безплатен Google Cardboard аксесоар на всички свои абонати в САЩ. Приложението се предлага в App Store на Apple и Google Play.

Историите са разработени със звук и видео, като целят да „потопят“ потребителя в обстановката. Приложението започва с три портрета на деца от Украйна, Сирия и Южен Судан, които са избягали от домовете си заради локалните войни.

Според редактора на списанието Джейк Силвърщайн, новата технология създава чувство за връзка с хората, чийто истории са разказвани. За сега изданието планира да добавя нови истории на месечен принцип, но не уточнява техния брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *