“Ню Йорк таймс”: С 10 000 долара си бог в България

Обявиха инвестициите в имоти у нас за най-изгодни в света

Недвижимите имоти в България са сред най-изгодните инвестиции в света. Това препоръчват американски брокери на страниците на „Ню Йорк таймс“. Според Дейвид Мичонки, изпълнителен директор на „Бенкър Хънт Кенеди“, България е най-атрактивното място за инвеститорите в момента. В страната има великолепни плажове и планини с прекрасни условия за каране на ски, коментира той. Според него срещу 10 хил. долара годишно в България човек „може да живее като цар“.

„Ню Йорк, възпят от Франк Синатра, описан от Кери Брадшоу и прегазен от Кинг Конг, не е единственият град в света, който може да плени авантюристите“, пише в статията. Тя препоръчва на инвеститорите да влагат пари в недвижимости в цяла Източна Европа. На градове като Будапеща, Прага и Краков е нужно съвсем малко, за да се изстрелят в бъдещето, коментира авторката Стефани Розенблум.

Експертите по недвижими имоти са единодушни, че Източна Европа предлага най-добра стойност срещу вложенията. В този район има огромни парцели, които се продават на изключително ниски цени, споделя Найджъл Нек, международен експерт по недвижими имоти.

Младите хора с предприемачески дух биха могли да спечелят много от инвестициите в региона, съветва Лийф Саймън, редактор на специализираното издание за недвижими имоти „Глоубал риъл истейт инвестър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *