Някога Apple заменяше безплатно счупен iPhone, но от това вече няма и следа

Преди няколко години, всичко необходимо, за да счупя моя iPhone 4, беше случайно завъртане със стола в офиса. Просто така, телефонът падна на земята, където се оказа със счупен екран. Не просто счупен, а много счупен. Напълно неизползваем, пише Бен Гилбърт в Business Insider.

Ето защо си направих резервация в Apple Store за среща следващия уикенд. Това беше първият телефон, който чупя, и се чувствах много глупаво. Когато отидох в Apple Store, директно обясних какво се случи.

Бях на бюрото си.
Завъртях се в стола, от което телефонът ми падна на земята.
Екранът на телефона се напука доста. Аз съм глупав. Край на историята.

Представителят на Apple Store ме изслуша внимателно. След това ме попита дали съм защитил телефона си преди да отида в магазина. Бях. Той ме помоли да изчакам малко и изчезна в задната част на магазина. Когато се върна, носеше чисто нов iPhone 4 за мен, напълно безплатен. Взе счупения ми телефон и това беше всичко, допълва Гилбърт.

Може да сте преживели същото, но едва ли напоследък. Тази политика на Apple беше “изненадваща и радваща” клиентите на компанията. Счупил си новия си телефон? Ето ти един нов с безплатна карта. Следващия път ще трябва да си платиш.

След разговори с редица служители в магазините на Apple, които работят за компанията от няколко години, Tech Insider потвърди тази политика: Apple даваше възможност за замяна на счупения телефон или предлагаше един безплатен ремонт на повреденото устройство. Но вече няма и следа от това след появата на iPhone 5.

Краят настъпи след въвеждането на AppleCare+, посочва един от служителите. От своя страна Apple не е отговорила на запитването за коментар.

AppleCare+ е платената застрахователна програма на Apple – плащате 100 долара и получавате “защита” в случай на подобни инциденти като този със стола. Вместо да плащате за нов iPhone или за нов екран, давате между 80 и 100 долара на Apple да решава тези проблеми. Това са допълнителни 80-100 долара към тези, които сте платили първоначално за AppleCare+.

В този сценарий лесно можете да съзрете алчността, посочва авторът, допълвайки, че картинката не е чак толкова проста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *