Няколко основни принципи на Краудфъндинга

При стратегическото развитие на вашата бизнес кампания за краудфъндинг като мрежа е необходимо да се използват актуални маркетингови инструменти. Така например социалните мрежи са едни от тях, които спомагат за изграждането на по-добра връзка между потребителите и вашата кампания. Маркетинговото представяне на проекта ви – преди да започнете реалното му финансиране, е необходимо да стартира поне един месец предварително.

Разбира се, преди това задължително трябва да направите задълбочено проучване, което да ви насочи точно какъв тип кампания трябва да реализирате от една страна, а от друга страна тази кампания ще ви насочи към най-подходящия за вашите цели сайт за краудфъндинг. Всичко това трябва да бъде придружено и с внимателен прочит на съответните законови разпоредби, за да сте сигурен в нейното ефективно и качествено протичане. Интернет мрежата предлага богати възможности и източници за набиране на информация: тук ще намерите компетентни статии, блогове на експерти, рекламни видео клипове, дори и цели изследвания по темата. Всичко е готово пред очите ви, просто трябва да намерите време и търпение, за да изградите правилната си стратегия във вашето бизнес поведение.

Началото на кампанията винаги е свързано и с притесненията за рисковете в нея, но това е естествено и не бива да ви разколебава. Необходимо е ежедневно да държите пръста на пулса на вашата кампания, да отчитате всяко колебание и движение в положителна или отрицателна посока. Това е нужно, за да реагирате според случая – например може да акцентувате на един или друг елемент от този процес, да изтъквате онези предимства, към които проявяват интерес евентуалните инвеститори. Гледайте да не губите ритъм, темпото да бъде постоянно до желания финал. С успешното приключване на кампанията не завършват вашите грижи. Очаква ви упорита работа по изпълнението на оповестения бизнес план, разпределяне на задачите и отговорностите върху всеки член от екипа, ангажиран с предвидения продукт. А после не подценявайте поетите пред инвеститорите задължения – отличете ги с грамота, рекламно изделие, изработен продукт, билети за театрално представление и други. И още нещо задължително: никога не прекъсвайте връзките си с инвеститора, едно обаждане по телефона или коледна картичка, за тях ще бъде знак, че вие умеете да бъдете благодарен и винаги можете да разчитате на тяхното доверие и добро отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *