Няколко странни забрани по време на Олимпийските игри

Британската армия предприе сериозни мерки в това число мобилизирането на 17 000 войници в и извън Лондон по време на игрите и разполагането на ракетни части по покривите на жилищни сгради.
При обръщането на такова внимание на сигурността, влизането в Олимпийските съоръжения може да накара зрителите да се почувстват като на проверка на летище. Точно както на летището, има ограничение за някои артикули. Организационният комитет за игрите също публикува списък с неща, които са ограничени или забранени.
И така, какви са тези забранени неща? Част от тях, като оръжия, алкохол, наркотици, фойерверки, течности, спрей и домашни любимци, са ясно, но има някои други, които може да ви изненадат.
Вижте по-интересните от тях:
Персонални точки за достъп до безжичен интернет, 3G хъбове
Има ограничение за личните мобилни WiFi хотспотове, който позволяват на безжичните устройства да се свързват към интернет. Въпреки че ползването на таблети и смартфони е разрешено в спортните съоръжения, тези устройства не не могат да бъдат използвани като точки за безжичен интернет достъп.
Знамена на страни, които не участват в игрите
Има ограничение и за знамената на страни, които не участват. Около 204 Национални олимпийски комитети са представени на игрите, в това число 196 независими държави.
Някои участници като Островите Кук и Пуерто Рико, са територии от по-големи държави, но се състезават под собствен флаг. Знамената на страни, които не участват са позволени, ако са “под чадъра на страна участник,” като знамената на Англия или Уелс, например, който са част от Великобритания.
Въпреки че повечето страни участват, има няколко изключения като Южен Судан, който обяви независимост от Судан през юли 2011 г. но все още няма Национален олимпийски комитет.
Прекалено големи шапки
Преди малко повече от година, големите шапки бяха много модерни в Лондон по време на сватбата на Принц Уилям и Кейт Мидълтън. На Олимпиадата обаче е ограничено носенето на “прекалено големи шапки,” които вероятно ще пречат на видимостта на други зрители.
Шапките, които организаторите счетат за прекалено голяма, ще бъдат конфискувани.
Устройства, създаващи шум
Един от най-ярките спомени за Световното първенство по футбол в ЮАР през 2010 г. бяха вувузелите.
По време на Олимпийските игри в Лондон всякакви такива устройства като вувузели, въздушнимклаксони, барабани и свирки ще бъдат забранени. На стадион Уембли пък ще са забранени и всички музикални инструменти.
Светлинните устройства като играчки тип лазер също са забранени, защото употребата им може да се отрази на резултатите от състезанията.
Материали за „Амбуш маркетинг“
Забранени са и “всякакви предмети или дрехи с политически изявления или явни рекламни послания с цел амбуш маркетинг.”
Амбуш маркетингът е стратегия, при която компаниите се рекламират по време на публично, спонсорирано събитие без да плащат за това, опитвайки се да се асоциират със събитие без позволение. Въпреки че амбуш маркетинга може да бъде под най-различни форми, това ограничение има за цел да попречи на неоторизираните компании да асоциират марката си с Игрите.
Велосипеди и скейтбордове
Въпреки че спортистите ги използват по време на състезанията, това не означава, че зрителите трябва да влизат с велосипеди, ролери или скейтбордове в спортните съоръжения. Те са прекалено големи, за да се съберат под седалка или в скута и определено ще пречат на другите зрители.
Портативни радиостанции, устройства за блокиране на телефони и радио скенери
Всички, които искат да комуникират с приятелите си безжично по време на Олимпиадата, няма да могат да използват портативни радиостанции. Забранени са. Забраната за устройствата за блокиране на сигнала на мобилните телефони и за радио скенерите, вероятно са свързани опасенията около сигурността, тъй като те могат да бъдат използвани, за прихващането на комуникацията между служителите по сигурността.
Големи чадъри
Данните за лошо време по време на Олимпиадата не се отразяват добре на зрителите, но те ще бъдат още по-депресирани, когато разберат, че не могат да се пазят от дъжда. Използваните обикновено по време на голф турнири големи чадъри могат да закрият гледката на други зрители и затова са забранени. Вместо това ще се ползват дъждобрани.
Топки, ракети, фризбита и други неща за мятане

Представете си, че сте състезател по плажен волейбол, играете последния гейм в мача и имате възможност да се качите на стълбичката на победителите когато някакво фризби прелита до вас. Вниманието ви е отвлечени, вие пропускате последния блок и мачът свършва.
Олимпийският комитет иска да предотврати подобни или по-лоши сценарии. Всичко, което може да бъде хвърлено или изстреляно по време на спортно събитие не може да бъде внасяно от зрител.
Прекалено големи количества храна
Всеки, който е ходил на кино, на професионално спортно състезание, или на концерт знае, че е по-евтино, човек да се нахрани преди това и Олимпиадата не е изключение.
По време на Игрите малката бира Heineken ще струва 4.20 паунда (6.50 долара), а порция къри с ориз 8.50 паунда (13.15 долара). Бутилка вода ще се продава за 1.60 паунда (2.50 долара).
Тези високи цени ще накарат хората да си носят собствена храна, но количествата ще бъдат ограничавани от Олимпийския комитет, който иска неговите партньори като Coca-Cola, McDonald’s и Cadbury, да печелят.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *