Няма напредък на преговорите за климата в Катар

Бразилия овладява обезлесяването на Амазония, а Индия декларира, че ще спази обещанието си да намали въглеродните си емисии до 2020 г.
Двете страни обвиниха богатите държави, че правят твърде малко за борбата с промените в климата и отхвърлиха твърденията, че новите икономики отстъпват от обещанията да увеличат усилията след 2020 година.
Според ръководителя на индийската делегация Мира Мехриши, развитите страни са в процес на затваряне в ниски амбиции за забавяне на промените. Съединените щати и Европейският съюз, които отделят най-много парникови емисии от богатите сили, казват, че няма да увеличат планираните съкращения на парниковите емисии до 2020 г. като част от общите усилия за преминаване от изкопаеми горива към възобновяеми енергийни източници, тъй като правят достатъчно с пари и технологии.
В договора за климата от 1992 г. е прокарано разделение между развити и развиващи се страни, при което развитите са задължени да са водещи. Въпреки че през годините статутът и материалното благосъстояние за редица държави са променени, твърде малко правителства полагат адекватни усилия за намаляване на факторите, които убиват природата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *