Обама: Заплахата от икономическа разруха беше отдалечена

Барак Обама заяви, че в изминалата година откакто бе избран за президент на САЩ е отдалечил заплахата от икономическа разруха и е започнал важните реформи, от които се нуждае страната, предаде Франс прес.
Работата продължава, но се движим в правилната посока, каза Обама в училище в Медисън, щата Уисконсин.
Преди една година хората отиваха до урните в цялата страна, за да гласуват за промяната. Този изборен ден беше ден на надежда, в който се разглеждаше обхвата на възможното, но и сериозен ден, защото знаехме, че сме изправени пред множество трудности и че американският народ ще бъде подложен на изпитание, каза той, споменавайки финансовата криза и войните.
Започналата работа на 20 януари администрация имаше две основни задължения, отбеляза Обама.
Първото беше да спаси икономиката ни от непосредствена разруха. И макар да ни остава много път за изминаване, сме постигнали важен напредък, каза той.
Действията на новото правителство помогна да се излезе от рецесията през лятото, а темпото на съкращаване на работните места намалява, макар и далеч не достатъчно бързо, посочи Обама.
Другото задължение на правителството е било да спука мехура на проблемите, отлагани година след година, десетилетие след десетилетие, заяви Обама и изрази гордост, че е задвижил реформи в областите на здравеопазването, училището и енергетиката.

БТА

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *