Обама не скланя за втори план за стабилизиране на икономиката

Президентът Барак Обама не е склонен да прилага втори план за стабилизиране на икономиката и бюджета на Съединените щати, предадоха Франс прес и Ройтерс.
„Много съм склонен да не го правя“, заяви президентът в интервю за телевизия Си Ен Би Си, в отговор на журналистически въпрос дали е готов да приложи нов план за стабилизиране на фона на растящата безработица. Важното е как да създадем работни места, без да увеличаваме дефицита, каза Обама.
Президентът е напълно убеден, че Съединените щати и Китай могат да избягнат търговска война, въпреки ожесточения спор заради вноса на китайски автомобилни гуми в САЩ. Обама отрече да се ръководи от протекционистки мотиви и защити решението на правителството да наложи допълнителни мита над вноса на китайски гуми.

По-малко от две седмици преди срещата на върха на Г-20 правителството наложи в петък допълнителни мита над вноса на китайски автомобилни гуми заради рязкото му увеличаване през последните години въпреки съществуващите споразумения. Китай внесе жалба срещу това решение в Световната търговска организация.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *