Обама очаква силна подкрепа от американците за регулаторния орган

Президентът на САЩ Барак Обама изрази увереност, че ще получи силна подкрепа от американските граждани и Конгреса за желанието на администрацията му да се създаде нов регулаторен орган, който ще отговаря за ликвидацията на небанкови финансови институции. На пресконферениция по икономически и други въпроси Обама заяви още, че бюджетът трябва да наблегне на повече реформи в здравеопазването и да включва енергийна политика, която да освободи САЩ от зависимостта им от вносния петрол. Други цели за инвестиране на държавни пари ще са образованието и намаляването на дефицита.
Президентът на САЩ отхвърли призива на Китай за световна валута, която постепенно да замени щатския долар. На въпрос защо не е реагирал веднага в скандала с платените премии за общо 165 милиона долара на служители на получилия държавна помощ застраховател Ей Ай Джи Обама заяви, че е изчакал няколко дни, защото е искал да получи повече информация за този случай. Въвеждането на пазар за обмен на квоти за право на отделяне на парникови газове е най-добрият начин за борба с климатичните промени, защото така замърсителите да са принудени да си плащат, каза още президентът на САЩ, информира Дарик.
Обама изрази увереност, че в края на четиригодишния му мандат американците ще признаят, че е насочил страната в правилната посока. Той сравни САЩ с голям презокеански параход, който за разлика от някоя моторна лодка не може да направи веднага завой в курса си.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *