Обама срещу таван на банкерските премии

Американският президент Барак Обама продължава да е противник на слагането на таван на премиите на банкерите и брокерите, които възмущават хората и срещу които Европа има намерение да регламентира, каза един от неговите висши съветници.

Зам. съветникът по международните икономически въпроси Майк Фроман заяви пред журналисти, че е вероятно ръководителите на Г-20, които ще се съберат следващата седмица в Питсбърг, да се договорят по серия от принципи по този въпрос. Европейците смятат да се опитат да наложат натиск над американците преди срещата на върха на ръководителите на страните от Г-20.

В проект на финална декларация, която трябва за бъде представена на европейските правителствени и държавни ръководители на подготвително съвещание преди Г-20, те искат променливото възнаграждение на банкерите да бъде ограничено. Президентът много ясно каза, че подкрепя стриктен подход по въпроса за възнагражденията на ръководителите, но не подкрепя идеята да се налагат индивидуални нива на възнагражденията, каза Фроман пред журналисти. Мисля, че като се има предвид интереса на членовете на Г-20 по този въпрос, ще го дискутира и ще намери споразумение за серия от принципи за в бъдеще, допълни той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *