Обвинението поиска доживотен затвор за Лазар Колев

Днес съда изслуша пледоарията на държавното обвинение. Утре процесът ще продължи с пледоариите на частните ищци и защитата на Колев.

Адвокатите му бяха категорични, че ще искат оправдателна присъда. „Единствената алтернатива, която ще предложим на съда като анализ на тези доказателства във вида, в който са събрани, е постановяване на оправдателна присъда“, заяви адвокат Марин Марковски.
Пред съда единственият обвиняем Лазар Колев заяви, че не е убил сестрите и никога не е имал взаимотношения с тях. Колев нарече досъдебното производство срещу него „тенденциозно“ и определи себе си като „жертва“.
Обвиняемият пожела да прочете предварително написаните си показания и отказа да отговаря на въпроси извън изложението си. Той повтори първоначалните си показания и обясни, че няма алиби за нощта на убийството, тъй като родителите на приятелката му, с която е бил в дома им, са поискали хиляда лева от него – искане, което той не е удовлетворил.
Колев каза, че спокойно може да погледне родителите на Росица и Христина и да заяви: „Аз не съм убиецът на децата ви“. Той добави, че следователят по делото Веселин Мартински оказал силен психологически натиск върху него и е бил в нетрезво състояние когато е предоставял материалите по делото.
Съдът отхвърли повторното искане на защитата за нова експертиза на важно веществено доказателство. Съдия Ивета Парпулова обяви приключване на съдебното разследване, тъй като са изяснени всички обстоятелства и доказателства по делото.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *