Обвиниха бивши мениджъри в Morgan Stanley за измамни схеми

Осем души от отдели в брокерски компании от Уолстрийт бяха обвинени в разработването на поредица от схеми, свързани с подкупи и измами, предаде Асошиейтед прес.

Четирима от подсъдимите не се признаха за виновни в измама с ценни книжа и пране на пари във федералния съд в Бруклин. Прокурори първоначално обявиха, че са обвинени шест души, но по-късно стана ясно, че са уличени още двама банкови служители по отделно обвинение. Сред осемте са бивши ръководители на отдели за заемане на ценни книжа в Morgan Stanley („Морган Стенли”), eдна от най-големите инвестиционни банки в света, и Janney Montgomery Scott LCC („Джейни Монтгомъри Скот”).

Говорителят на Morgan Stanley, Марк Лейк, посочи, че неговата компания сътрудничи на разследването и добави, че обвиненията са „пряко нарушение на ценностите и политиките на банката“. Компанията и Janney Montgomery Scott LCC публикува комюнике, в което посочва, че „от известно време не е замесена в подобни сделки“.

Обвиненията са част от продължаващо и в момента разследване, обхванало цялата индустрия с ценни книжа. Досега 26 души са били обвинени, 18 от тях са се признали за виновни.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *