Обвиниха Калина Илиева, че сама е фалшифицирала дипломата си

Илиева е с мярка за неотклонение „подписка“. Това се случи след разследване, което продължи близо година и половина.
Освен че е надписала и подписала сама дипломата си, Илиева се е възползвала и от още 4 фалшиви документа, свързани основно с нейното висше образование. Авторът обаче е неизвестен, казаха от Районната прокуратура.
До 8 години затвор чакат Илиева, ако бъде доказана вината й. От прокуратурата обясниха, че случаят все още е при разследващия полицай и не могат да отговорят на въпроса какви обяснения е дала Илиева.
Делото срещу бившият шеф на ДФЗ от агроминистерството на Найденов започна след слухове, че няма висше образование. Тя отхвърли обвиненията и обясни, че има диплома за магистър по икономически комуникации от Берлинския институт, която е легализирана от Министерството на образованието. Прокуратурата обаче така и не успя да открие оригинала на документа й за висше образование. Наскоро от Висшия институт по техника и икономика в Берлин официално оповестиха, че Калина Илиева никога не е посещавала лекции във Висшето учебно заведение, информира БНР.
От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *